VIK Hockey värvar Mikael Frycklund

11 maj 2018 13:40

Mikael Frycklund återvänder till moderklubben VIK Hockey, den 25-årige centern har skrivit på för två år i den gulsvarta tröjan.


Sportchef Patrik Zetterberg kommenterar såhär:

– Det var jättenära att han kom under förra säsongen. Micke ringde upp mig själv när det var klart att han skulle lämna Tingsryd. Han var öppen och ärlig hela tiden med att han hade tackat nej till Allsvenska klubbar då han hellre ville till oss. Men så fanns det två större klubbar som var intresserade och då blev han klar med MoDo. Någonting jag helt förstår, han vill ju spela på en så hög nivå som möjligt och han var öppen och ärlig hela tiden och vi hade en bra dialog redan då.

– Det är en otroligt skicklig hockeyspelare som var påväg till SHL redan inför förra säsongen, jag hade kontakt med flera sportchefer från SHL-klubbar. Jag och Thomas har suttit ner med honom och haft ett längre samtal om vad vi tycker att han måste fokusera på själv både på och utanför isen. Han känner själv att han har mognat som spelare. Både jag och Thomas har haft honom som junior och känner honom väldigt bra som både spelare och person. Jag tror vi kommer se en riktigt bra Frycklund nästa säsong.

– Micke har varit väldigt tydlig om att han vill spela i Västerås, han kommer inte hit för pengarna där han haft andra anbud som varit bättre rent ekonomiskt. Han kommer absolut inte hit för pengarna utan han vill verkligen till Västerås för att fortsätta sin utveckling. Vi tycker han passar bäst som center. Han kommer få en viktig roll i lagbygget.