Svenska Spel

Mattssons straff avgjorde

Publicerad: 2017-10-06 22:05

Det blev en ganska märklig match mellan VIK och IFK Arboga, som kom att avgöras efter straffar.

Och det var på något sätt "rättvist" att den avgörande straffen - för övrigt den enda av totalt 22 (!!) straffar som resulterade - dunkades in av Petter Mattsson, som gjorde sin första hela match i höstens serie.

Annars var det en match där VIK borde gjort minst fem mål i första perioden, men där ett smått otroligt målmissande i stället höll på att helt stjälpa den gulsvarta skutan. Efter det att Johan Skiöld elegant lagt in 1-0 efter 1.12, så följde en enorm kavalkad av missade målchanser från VIK. I stället kom som ett oväntat brev på posten. 1-1 i PP för gästerna efter 7.18. I nästa PP var det VIK som tog kommandot igen och när Kenny Källström dunkade in 2-1 satt man bara och väntade på en storseger för hemmalaget. Som tycktes göra 3-1 med bara sekunder kvar av perioden, men dessvärre fick det målet underkänt för spel med hög klubba.

I stället tillät man Arboga att komma in i matchen mer och mer och som man sett så många gånger förr, så kom också en kvittering nio minuter in i period 2. Där sedan Arboga allt mer lyckades få VIK in i sitt eget spel, samtidigt som de gultröjade brände de många klara chanser man hade till mål. Det var för kvällen ett oerhört uddlöst anfallsspel, där själva spelet inte lämnade mycket mer att kräva, men där avsluten blev på tok för tama mot en storspelande Lukas Klarström i IFK-kassen.

Men då Oscar Pettersson forcerade in 3-2 efter 46.06, så drogs ändå en lättnadens suck, men alldeles för tidigt skulle det visa sig. En misslyckad rensning gav Charlie Hellström tillgång till pucken och IFK-forwarden tvekade inte en sekund utan bombade in 3-3, vilket även stod sig återstoden av perioden. Den efterföljande over-timen blev mållös och när väl straffarna började exekveras, så trodde man ett tag att även den skulle bli mållös. Det blev 21 missade straffar i rad och ärligt talat var ingen av dessa ens i närheten att kallas "giftig". Men då come-backande Petter Mattsson slutligen utsågs till exekutor, så tvekade inte Avestasonen det minsta, utan tryckte bestämt upp puckeländet i nättaket till 4-3. I en match där skottstatistiken talar sitt tydliga språk om matchen. Siffrorna där blev slutligen 54 -23 i gulsvart favör.

Egentligen svårt med spelarbetyg en sådan här kväll. men ska någon  framhållas extra så lär det bli Kenny Källström. Som vanligt, frestas man nästan säga, och Kenny utsågs även till matchens VIK-lirare, tillsammans med Robin Nilsson, som även han gjorde en riktigt bra match. Daniel Wahlberg fick vakta VIK-kassen, och gjorde det bra. I straffläggningen var han hur lugn och säker som helst och målen i övrigt ska han definitivt inte lastas för. 

Detta efter en match där man till en början kan känna en viss besvikelse, men plussen blir att laget skapade kopiöst med målchanser och spelade bra långa stunder. Det blev ju även två poäng och efter sex matcher är VIK fortfarande obesegrade.

 
Bosse Wallin
 

Copyright © 2015-2018 Västerås IK

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB