VIK Hockey anställer Ungdoms- & utvecklingsansvarig

11 juni 2018 13:00

VIK Hockey har anställt Kent Olofsson som Ungdoms- och utvecklingsansvarig. I rollen så kommer Kent att arbeta på ungdomssidan med att utveckla vår sport, våra ledare samt spelarna. Det utifrån våra policys, styrdokument och i samråd med Svenska Hockeyförbundet. Kent kommer att tillträda tjänsten den 13 augusti.


Sportchef Patrik Zetterberg kommenterar såhär:

– Kenta är en person som har varit i VIK och själv gjort hela resan som ledare. Han har stor erfarenhet av arbete med ungdomar. Kenta jobbar just nu på Viksängsskolan och är erkänt duktig för sitt arbete med ungdomar. Han brinner för att jobba med utveckling av individer.

– Det känns jättebra att vi får in den här rollen i föreningen. Det är något som det funnits ett behov för under flera år tidigare, men som vi nu väljer att satsa på för att vi vill göra vår ungdomssida ännu bättre. Vi vill kvalitetssäkra vår verksamhet och vi får genom den här rollen en större kontroll över vad som sker ute i vardagen. Det gör att vi på ett bättre sätt kan säkerställa att ledare och lag följer de riktlinjer som föreningen har. Vi har sett att det finns ett behov av den här rollen, inte minst för att ha ett bollplank för ledare och föräldrar. Genom den här rollen hoppas vi att kunna göra det lättare att ta beslut i olika frågor inom ungdomsidrotten.

– En annan del av Kentas roll är att leda "Viksängsprofilen", som vänder sig till elever årskurs 7-9, där de har hockey på skoltid. Kenta kommer vara ansvarig ledare där och driva det under förmiddagarna.

– Det känns jättekul att föreningen väljer lägga mer resurser på våra ungdomar. Den här tjänsten tillsammans med projektet High Five, i samarbete med Rädda Barnen, gör att vi utöver att fostra bra hockeyspelare också kan fostra bra människor.