Johan Skiöld matchvinnare när VIK vände

20 januari 2018 19:18

Det såg länge trögt och tungt ut innan VIK vaknade


Den första perioden visade på trögt och litet avvaktande från båda lagen. Gästande Boden backade hem och kontrade med snabba spelvändningar, dock utan resultat från något av lagen. I rond 2 blev det en helt annan och märklig matchutveckling.

Matchuret visade på 6.34 innan VIK ens varit inne i gästernas försvarszon och det var ett rejält tillbakapressat VIK som fick försvara sig för glatta livet. Men då Niclas Lehmann efter 8.17 forcerade in 1-0, så trodde man ändå på att "NU lossnar det". Det gjorde det inte alls - tvärtom. Boden tog initiativet och hade chans på chans i anfall efter anfall, medan VIK-spelarna såg tröga, tunga och trötta ut. Man förlorade alla man-man dueller och i stort sett varje närkamp, mot ett allt uppkäftigare motstånd. Det resulterade även i 1-1 efter 14.45 och när så VIK drog på sig en "tvåa", så klarade man visserligen av att döda den utvisningen, men precis när man blivit fulltaligt igen så small det på nytt bakom en chanslös Marcus Dahlbom. 1-2 således som även stod perioden ut. En riktigt blek period sett med VIK-ögon.

I tredje perioden gick det som så många gånger tidigare. Det var Pontus Holmberg som drog igång det hela, med att tvinga gästerna till en utvisning, som kort därpå blev till ytterligare en tvåa. Tvåmanna-övertag således och då visade han upp sig. Den nyvärvade canadensiske poängkungen från Borlänge. Duon Hetta/Lehmann spelade fram och Lucas Venuto nöp direkt och fick till en praktraket rakt i målvaktens högra kryss. Kvitterat och nu tog VIK kommandot. Två och en halv minut senare trollade Johan Skiöld bort sin bevakning, bröt in på mål och tryckte in ledningsmålet till 3-2. Gästerna fortsatte dock att sticka upp och precis när man väntade på slutforceringen, så kom en VIK-kontring som resulterade i en frilägesfällning och påföljande straffslag. Som Johan Skiöld iskaltt och mycket vackert utnyttjade med en klass-fint och 4-2. Slutsekunderna resulterade i ett rejält tumult med nästan samtliga spelare inblandade, som resultat av ett fruktansvärt fult överfall från Bodens Viktor Sandberg. Domaren valde dock att låta "udda vara jämnt", efter att ha visat ut Sandberg.

Slutresultat således 4-2 till VIK, men detta i en match som man kanske inte är helt nöjda med. Dock seger, tre poäng och ytterligare en match där man ändock visar imponerande lagmoral och vilja. Individuella betyg avstår vi från denna afton. Dock kändes det givetvis "kanon" att den förväntade prickskytten Lucas Venuto, visade prov på just - prickskytte.