Svenska Spel

Inför VIK - IFK Arboga

Publicerad: 2017-10-06 08:10

Här kommer Thomas Paananens funderingar inför fredagens länsderby mot Arboga.

-Länsderby igen - nu mot Arboga, hur går tankarna Thomas?

Egentligen på samma sätt som tidigare. Vi har tränat extra mycket på vårt försvarsspel, som vi inte var nöjda med senast. Jag syftar då på de två första perioderna mot Borlänge. Tredje perioden var helt OK tycker jag, men vi har också tryckt på att vi måste bli spetsigare framåt. Att ta kommandot mera  rejält från början.

-Vad var du då speciellt nöjd med från den matchen?

Att vi ändå klarar av att vinna och hålla nollan. Och att trots mycket puckinnehav från motståndarna, så släppte vi aldrig riktigt in dom framför vårt mål. Där kändes vi starka.

-Och vad vill du snäppa upp ytterligare? Forwards har ju hittills gjort "bara" 5 mål i spelet 5 mot 5?

Ja precis. Där vill vi har mer spetsighet och det har vi pratat en hel del om. Spelarna är helt inne på samma linje och är även dom medvetna om det. Vilket jag tycker är bra, alltså att dom också inser vad som krävs.

-Du gjorde ett par ändringar senast efter halva matchen, fortsätter du med den uppställningen som du slutade matchen med?

Ja det gör vi. Pontus Holmberg blir center i den kedjan, medan Oscar Pettersson tar plats på en vinge med Bergman och Lehmann.

-Och hur ser matchtruppen ut?

Hampus Wallin är sjuk och spelar inte. Där kommer någon junior - inte bestämt ännu vilken - att gå in. Petter Mattsson blir troligen med i truppen. Han tränar för fullt nu och kan eventuellt få istid den här matchen.

-Målvakt?

Det blir Daniel Wahlberg som vaktar kassen den här gången.

-Tankar om Arboga? 

Dom har ett väldigt ungt lag, men spelar med mycket fart och har en bra spel-idé i grunden. Det såg vi senast då vi möttes i Köpings-cupen. Så vi lägger ingen som helst tanke på tabelläget. Vi möter ett lag i en match där det krävs som vanligt att vi har full fokus på grejerna.

 

 
Bosse Wallin
 

Copyright © 2015-2018 Västerås IK

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB