Södertälje SK - Västerås IK 2-1

9 september 2018 19:15

Västerås IK föll i den tredje och avslutande matchen av Skoda Trophy, när arrangerade Södertälje SK besegrade VIK med 2-1 (0-0, 1-1, 1-0). Skotten i matchen var 20-35. Målskyttar för SSK var Nikolai Meyer och Sebastian Dyk. Målskytt för VIK var Isac Skedung. Nedan ser du höjdpunkterna från matchen och några sammanfattande ord från Thomas Paananen efter turneringen


Thomas Paananen kommenterar insatserna match för match

Leksands IF

– Vi gör en bra prestation i två perioder, men tappar det lite i början av tredje och släpper in två mål på det. Jag tycker överlag vi gör en bra prestation mot ett topplag. Den matchen var ett kvitto på att vårat spel håller mot den här typen av motstånd. Det Leksand var bättre än oss på i matchen var spelet i den sista tredjedelen. Där skiljde det en del och där behövde vi bli bättre.

AIK

– Det var ingenting som fungerade för oss i den här matchen, utan det var en och en från vår del och vi var efter i varje duell i princip hela matchen. Vi hade en liten period efter att vi satte straffen och har två-tre bra byten efter det där vi håller spelet upp och har energi. Men annars är AIK bättre än oss i hela matchen. Det var en läropeng för oss, men ingen godkänd insats från oss i den matchen.

Södertälje SK

– Vi hade ett snack inför matchen där vi behövde rätta till vissa saker. Det gör vi bra tycker jag. Sista 50 minuterna av matchen så är det vi som har taktpinnen, för matchen och och skapar chanserna. Vi har en stabil trygghet bakåt under i stort sett hela matchen. Södertälje skapar några chanser men överlag är det en jättebra match från vår sida. Det är målskyttet och effektiviteten som saknas idag, men det är en helgjuten insats som vi gör sista 50 minuterna.

Vad tar ni med er för positiva bitar från helgens turnering?

– Vi har mött tre tippade topplag i Allsvenskan och vi känner att förutom AIK-matchen så kan vi väl hålla spelet uppe långa stunder. Det vi pratar om innan turneringen fungerar till stora delar, det var en lärorik cup. Det var tufft att spela tre matcher på tre dagar, framförallt den korta vilan mellan fredag till lördag. Men överlag har vi stött och blött saker och har tagit oss igenom cupen bra, hittat ett spel och en identitet som vi vill ta med oss, framförallt i den här avslutande matchen som jag tycker vi gör bra.

Vad tar ni med er som ni ska fokusera lite extra på till genrepet mot Almtuna nästa fredag?

– Det är special teams framförallt vi behöver bli vassare i Powerplay och Boxplay. Jag tycker dock vi tagit kliv under helgen i Powerplay där spelet vi visade där idag var bättre än tidigare. Spetsigheten i anfallsspelet behöver vi också fokusera på, vi behöver bli hetare i de vassaste zonerna. Det är där vi behöver sätta fokus, så att vi kan få med oss utdelningen för det slit vi lägger ner, avslutar Thomas Paananen