Svenska Spel

Upptaktsträff

Publicerad: 2017-09-12 17:01

På tisdagen var det dags för upptaktsträff för Västra Hockeyettan.

-Äntligen får man vara med och spöa VIK igen! Det var den muntra hälsningen jag fick när jag träffade Arbogas tränare Lenny Eriksson utanför ABB Arena, strax innan upptaktsträffen började.

-Igen? Du har väl aldrig varit med och vunnit mot VIK, blev mitt lika glada svar. Det blev litet munhuggning oss emellan innan den allvarligare delen av mötet inleddes. Som sagt - upptaktsmöte i dag tisdag för samtliga lag i Hockey-ettan, utlagda på olika orter i landet, men med ABB Arena som plats för den västra gruppen. Det var således representanter för de 12 klubbarna på plats, var och en med en tränare och en spelare. På plats fanns bl.a. Hockey-ettans ordförande Ronnie Glysing (gammal målvakt i Hammarby) och moderatorn Stefan Klemetz (en gång i tiden spelare i Kumla). 

Innan själva utfrågningen startade, så presenterade Glysing en del intressanta uppgifter: som att det finns cirka 15.000 aktiva spelare i hela Hockey-ettan, som i fjol omsatte totalt 400 miljoner kronor! Och av de 1000 matcherna som spelades i fjol, så sändes 606 live! Inför denna säsong är målsättningen att samtliga matcher ska sändas, då genom webben. Att sedan ligan marknadsförs genom sin slogan "Sveriges viktigaste liga", låter också ganska intressant och spännande. Huvudsponsor för ligan är Svenska Spel, som meddelade att just nu är det VIK som är lägst odd-satta, med siffrorna 2.20, medan Mariestad håller andraplatsen via 3.10 i odds. Längst ner i odds-indikatorn hittar vi Jocke Lundholms Surahammar, som med sina 150 "bäddar för bra återbäring", som Jocke själv uttryckte det.

Sedan följde själva utfrågningen, där Stefan Klemetz intervjuade samtliga coacher två och två, med utgångspunkt från de matcher som inleder första omgången. Han valde dock att plocka fram Thomas Paananen och Mariestads Karl Helmersson som sista objekt, där Thomas som alla andra, fick tippa utgången av grundserien. -Mina chefer sitter ju här och tittar, så om jag inte tippar VIK som etta, så får jag väl sparken, påpekade VIK-coachen.

Så han gjorde som 10 andra av coach-gänget: tippade VIK som etta i den kommande grundserien. Den ende som var motsträvig var Forshagas Per Lundell. Han lade sin röst på Mariestad...

På frågan till Paananen om hur han ämnade tackla favoritskapet, blev svaret att: "Jag blir stolt över tipsen. Det pekar på respekt från andra och det gäller att förmedla den känslan till laget. Att inte vare sig få hybris eller bli skrämda av att man favorittippas".

I övrig kändes det som att alla tränare framhöll att "Vi har ett väldigt ungt lag - kanske yngst i hela serien", och att "vi siktar på att komma litet högre än i fjol" Alltså inga direkta kiosk-vältare bland intervju-svaren. Alla verkade trivas och tycka om varandra - så här långt i alla fall...

Intressantast kanske var Mariestads Karl Helmersson - premiärmotståndare på fredag - som såg fram emot en fredagsmatch med mycket folk på läktaren. Vidare att han och han lag siktar högt och i likhet med VIK har all fokus på grundserien fram till jul i första hand. Han lyfte också fram nyförvärven Eddie Davidsson från VIK, förre VIK-junioren Roman Semjonovs och Erik Olsson, som namn att lägga på minnet. 

Som helhet en bra arrangerad träff, kanske inga sensationella uttalanden men en hel del intressanta berättanden från de olika tränarna/coacherna.

 

 
Bosse Wallin
 

Copyright © 2015-2018 Västerås IK

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB