Svenska Spel

VIK och TV-Pucken

Publicerad: 2017-09-12 08:12

Grattis till Västmanlands TV-puckare, som i den gångna helgen kvalificerade sig till tävlingens slutspel.

Och ett extra grattis då tll de gulsvarta inslagen i truppen, inte mindre än 17 spelare tillhör ju VIK:s organisation.

I helgen som gick spelades den ena kvalomgången i Piteå, där Västmanland efter en inledande over-time-förlust mot Norrbotten, sedan gjorde rent hus och vann återstående fyra matcher. Därigenom vann man också gruppen och gick vidare till slutspelet tillsammans med Hälsingland. Slutspelet går av stapeln den första helgen i november, och spelas i Åby Ishall i Mölndal.

Under helgens matcher upplevde man att laget kändes väl förberedda, såväl fysiskt som psykiskt. Man "tävlade" från första nedsläpp till det sista och var rejält påkopplade till att hela tiden gå för vinst. Av många spelare som visade det där lilla extra, måste man framhålla målvakten Jesper Wallstedt, som höll nollan i två av matcherna och som totalt endast släppte fem puckar förbi sig på de fem spelade matcherna. Imponerade gjorde även backen Lukas Ramberg liksom centern Oscar Hagman, den senare för övrigt målskytt åtta gånger i turneringen. 

Bland de här 15-åringarna finns en hel pool av hungriga och ambitiösa killar, och det känns som om talangfabriken VIK fortsätter och fortsätter att producera. Tidigare under hösten har ju Eric Juhlin, Albin Olofsson och Marcus Kivelä-Carlzon blivit uttagna till Tre Kronors J17-spel. Nu kommer uppenbarligen nästa kader. Ett alldeles utmärkt betyg för de ansvariga inom VIK-hockeyn. 

I slutspelet får Västmanland tufft motstånd i en grupp med Göteborg, Gästrikland och Västerbotten. Något att bita i och en rejäl utmaning för Janne Hallgrens grabbar. 

 
Bosse Wallin
 

Copyright © 2015-2018 Västerås IK

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB