Pontus Holmberg banans kung när VIK malde ner Mariestad

11 mars 2018 18:53

VIK visade sig vara större, starkare och helt enkelt bättre än rivalen Mariestad i söndagens direkt avgörande match.


Det blev en match i mångt och mycket som ren kopia av lördagens 1-0-seger. Således en match där VIK inledde med hunger och frenesi och med en storspelande Marcus Dahlbom längst bak. Men ett box-play efter 15.44 gav PP-specialisterna i Mariestad chansen och - då small det. Ludvig Collberg skickade iväg en puck mot VIK-kassen, där en skymd Dahlbom var chanslös och bara kunde konstatera 0-1 efter första perioden.

I andra perioden ökade VIK tempot och trycket och det blev allt mer märkbart att BoIS-spelarnas ork var på upphällningen. Och i ett gulsvart PP-spel kom så till slut kvitteringen. Det var duon Lucas Venuto och Conny Strömberg, som serverade Jesper Johansson ett läge, som denne förvaltade perfekt med ett rappt och distinkt skott i krysset till 1-1, vilket även stod sig perioden ut.

Tredje perioden fick se ett VIK som totalt tog över händelseförloppet ute på banan och det var bara följdriktigt att banans ii särklass bäste forward, Pontus Holmberg tryckte in 2-1-pucken efter 03.30. Efter tungt förarbete av Fredrik Hetta och kvällens jubilar Fredrik Johansson (500 matcher!). Mariestads spelare började bli allt mer desperata, men även synbart trötta och de sista 12 minuterna var i stort sett bara spel mot ett mål. Ett spel som även resulterade i 3-1 genom kvällens tvåmålsskytt Jesper Johansson, ett 3-1 som även blev slutresultatet. Vilket innebär att för VIK:s del så lever play-off-spelet!

Hela laget skall ha en eloge för en riktigt starkt genomförd match, där det måste kännas extra skönt att vinna på dels bättre ork och dels bättre spel helt enkelt. Men Marcus Dahlbom längst där bak är just nu inne i "zonen" och presterar stort i match efter match, Så även i kväll. Pontus Holmberg har nämnts och nytt toppbetyg till en hårt jobbande Petter Mattsson. Men som sagt - det var laget VIK som vann den här matchen. Måste innebära en rejäl självförtroende-boost, att vinna en matchserie i stil med den här, med ett riktigt tungt och bra motstånd.

Slutligen en stor och varm applåd till motståndarna Mariestad. Det var en grinig, bökigt, tjurig och litet små-elak matchserie, men efter slutsignalen i dag var det rena kramkalaset ute på isen! All heder och respekt till Mariestad!