Det blev Mariestad!

5 mars 2018 12:34

Det var knappast oväntat att det skulle bli Mariestad som kommer att vara motståndare till VIK i match-serien som ingår i Play-off 2.


När lottningsproceduren pekade mot VIK:s tur att välja, fanns två lag kvar att fundera mot: Boden eller Mariestad. Och med valet 15 timmar i buss,alternativt 2 timmar och 20 minuter, plus ekonomiska aspekter,så var valet glasklart. Det blir alltså våra motståndare från grundserien och All-ettan: Mariestad BoIS som blir motståndare även nu.

-Så Thomas Paananen: valet var inte svårt?

Nej, det var aldrig något snack om saken när läget väl blev som det blev.

-Hur har ni resonerat?

–Vi har vägt litet för och emot givetvis, spelarna har varit involverade i snacket och vi har en bra känsla inför de här matcherna. Vi har bra koll på Mariestad, och dom har givetvis samma koll på oss, så det här kommer att bli intressant!

-Och hur träningen bedrivits de här 10 matchfria dagarna?

Vi började med att köra riktigt hårt, släppte sedan två helt träningsfria helger och har nu fokuserat på att förbättra och utveckla vårat spel ytterligare.

-Läget i truppen?

Det är inget nytt där. Precis som andra lag så har vi en del skavanker, men jag är helt nöjd med det lag vi har. Vi har bra spelare på alla positioner, så jag ser inga orosmoln, bara positivt!

***

VIK möter således ett Mariestad som man mött fyra gånger under säsongen. Fyra segrar med 4-3 och 5-1 hemma, samt 3-1 i båda bortamötena.

Mariestad med spelföraren och ex-VIK-aren Eddie Davidsson som topp, ej att förglömma skicklige Oskar Norlöv och Douglas Lögdal som kom tillbaka till BoIS efter drygt halva säsongen i Vita Hästen. Lagets poängtoppar har varit:

Eddie Davidsson 19 mål och 31 assists

Oskar Norlöv 14 mål och 26 assists

Filip Törnqvist 10 mål och 25 assists.

***

Mötena i Play-off 2 ser totalt ut så här:

VIK - Mariestad

Kristianstad - Tranås

Piteå - Kalix

Vimmerby - Visby/Roma

Kallinge/Ronneby - Boden

*

VIK inleder borta nu på torsdag, fortsätter med hemmamath på lördag och en eventuell tredje match i Västerås på söndag.

Sätt nu igång att boka biljetter!Nuuuu kör vi!